Co dzisiaj jemy?

Cukinia faszerowana i kuskus po śródziemnomorsku

cukinia faszerowana kuskus, zdrowe przepisy, kuchnia śródziemnomorska

Cukinia faszerowana  i kuskus po śródziemnomorsku

W polskiej bazie gościmy parę wegetarian z wyboru. Co ważne, nie zamęczają mięsożerców, tylko nie jedzą mięsa, bo chwilowo chcą się otworzyć na nowe smaki. W naszej kuchni,  w to graj! Przepis tutaj:

http://zdrowie.es/cukinia-faszerowana-i-kuskus-zdrowe-przepisy/

{plusone} {like}

Paella mixta

Paella Mixta

Dzisiaj w polski-hiszpańskiej kuchni potrawa wybitnie hiszpańska, chociaż niekoniecznie andaluzyjska - paella. Lokalnie nazywana "ryżem", przyrządzanym na różne sposoby. Nie będziemy się zagłębiać w odmiany paelli, bo tych informacji jest mnóstwo w internecie. Skupimy się na odmianie, jaką najczęściej przygotowujemy dla naszych gości, czyli paella mixta. Coś dla każdego. Kto nie lubi owoców morza, skupi się na kurczaku/indyku/króliku, kto nie je mięsa, z radością wsunie wielkie krewety, mule i zakąsi kalmarami.

Poniżej przepis i fotki

{plusone} {like}

Czytaj więcej: Paella mixta